Ons Team

Tandarts: Hans Pieter de Jong

Hans Pieter de Jong

Ruim 30 jaar ben ik nu werkzaam als tandarts. Een behoorlijke tijd waarin ik meerdere facetten van het vak heb doorlopen
en bestudeerd. Ik ben begonnen als docent aan de universiteit Groningen en stapte daarnaast in de algemene praktijk vanaf 1981. In 1984 startte ik mijn eigen praktijk. Dat was een hele spannende tijd want tegelijkertijd promoveerde ik op een onderwerp waar we elke dag mee te maken hebben: “tandglazuur”. De praktijk is sinds die tijd gegroeid en volwassen geworden. Het heeft mij heel veel uitdagingen geboden, temeer omdat ik betrokken raakte bij het initiëren en verzorgen van nascholingscursussen voor collega’s over gebitsprothesen en uitgebreide gebitsrehabilitaties en ook betrokken bleef bij het centrum “Bijzondere Tandheelkunde” van het Martiniziekenhuis.
Het was boeiend en leerzaam te blijven publiceren en mede daardoor ook gevraagd te worden voor diverse bestuurlijke tandheelkundige gremia in Nederland. De afgelopen jaren concentreer ik me vooral op de praktijk in Roden. Vanzelfsprekend doe ik alle voorkomende tandheelkundige behandelingen maar stiekem denk ik wel eens: hoe groter het probleem, hoe groter de uitdaging… Ik onderhoud veel nauwe contacten met (oud) collega’s die zich specialiseerden in de kaakchirurgie en orthodontie binnen en buiten de regio. Dit maakt doorverwijzing en nazorg voor mijn eigen patiënten natuurlijk optimaal.

Tandarts: Saleh Haidary

Saleh Haidary

Mondhygiënist: Eltje Ritsema

Eltje Ritsema

Al sinds het begin van de jaren negentig ben ik actief binnen de mondzorg en tandvleesproblemen; het vakgebied dat ook wel parodontologie heet. In mijn jonge jaren heb ik ondermeer onderzoek gedaan met DNA-technieken naar de vraag waarom sommige wèl en andere mensen geen parodontitis krijgen. Daarnaast heb ik in het westen van het land veel praktijkervaring opgedaan in alle facetten van het vak van mondhygiënist. Maar als boerenzoon uit de Noordoostpolder kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en woon ik inmiddels al weer tien jaar in het Noorden.
De afgelopen jaren heb ik gewerkt in een aantal (gespecialiseerde) praktijken en heb sinds 2017 bewust voor de Tandartspraktijk Roden
gekozen. Niet alleen vanwege de woon-werk afstand maar vooral de vooruitstrevendheid en de rust van de praktijk en natuurlijk de
vriendelijkheid van de Rodenaren. In het weekend klus ik in en om het huis en in de keuken. En aangezien mijn vrouw docent Frans is zijn we meestal in de nazomer een paar weekjes naar Frankrijk om de batterijen weer op te laden.

Preventie assistente: Eva Ham

Eva Ham

Sinds februari 2017 ben ik werkzaam bij Tandartspraktijk Roden.
Na 8 jaar ervaring te hebben opgedaan in verschillende praktijken was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik vind de afwisseling van het zelfstandig werken (preventie) en het assisteren bij de tandarts erg leuk. We hebben een leuk enthousiast team, dus er is een goede en gezellige sfeer op de werkvloer. Een goede basis voor mij om u met veel plezier van dienst te kunnen zijn en mijn stukje kan bijdragen aan een goede mondgezondheid.

Preventie assistente: Hennie Ottema

Hennie Ottema

Tandarts assistente: Linda Duzink

Linda Duzink

Na een aantal jaren in de kinderopvang te hebben gewerkt heb ik de stap genomen om weer een opleiding te gaan volgen. De keuze tot tandartsassistente lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar het boeiende vak heeft mijn interesse getrokken. Ik vind het erg leuk om met mensen te werken. Inmiddels ben ik in het bezit van mijn diploma en leer ik er elke dag nog wat bij!
Door mijn achtergrond in het werken als pedagogisch medewerker vind ik het erg leuk als er kinderen bij de tandarts komen. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk.

Tandarts assistente: Lynn Veenhuizen

Lynn Veenhuizen


Mijn naam is Lynn Veenhuizen, ik ben 27 jaar en woonachtig in Zevenhuizen. Na 2 jaar lang als leerkracht gewerkt te hebben en 2 jaar als
klantenservice medewerker vond ik het tijd voor wat anders. Het beroep tandartsassistent trekt mij erg aan, omdat ik graag anderen wil helpen. De
komende 5 maanden ben ik werkzaam in de praktijk als tandartsassistent. In deze functie ga ik Mw L Duzink vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Ik heb ontzettend veel zin om te starten als assistent en veel te leren in deze praktijk.
Natuurlijk heb ik naast het werken ook nog een hoop hobby’s. Zo breng ik in mijn vrije tijd veel tijd door achter de naaimachine. Zo maak ik veel spulletjes voor een baby-uitzet voor anderen, maar ook veel kleren voor mijzelf. Ook mag ik graag een stukje wandelen/hardlopen/fietsen of gewoon lekker rondsnuffelen in de winkels. Wanneer je nog meer van mij wil weten, vraag gerust!

Tandarts assistente: Renate vd Woude

Renate vd Woude

Receptioniste: Jaqueline vd Molen

Jaqueline vd Molen

Praktijkmanager: Ineke van der Ent Braat

Ineke van der Ent Braat

In 1988 ben ik bij Hans Pieter de Jong komen werken als assistente. Na de verhuizing van de Elswout naar de huidige locatie groeide mijn functie uit tot praktijkmanager. In 2008 ben ik mijn eigen bedrijf gestart als interim praktijkmanager. Ik heb door de jaren heen vele interessante opdrachten mogen doen in verschillende tandarts praktijken. Van vervanging bij zwangerschapsverlof tot team ondersteuning en vorm geven aan de organisatie na een verhuizing. Sinds augustus 2015 ben ik weer terug bij Tandartspraktijk Roden.
Als praktijkmanager zorg ik er voor dat de dagelijkse gang van zaken goed verloopt in de praktijk en dat de algemene organisatie, alles rondom de behandeling en zaken op het gebied van wet-en regelgeving goed op orde is.
Deze taakverdeling zorgt er voor dat Hans Pieter kan doen wat hij het liefst doet, namelijk: tandarts zijn.
Samen met Hans Pieter en ons team bedenken we hoe we alles zo efficiënt mogelijk kunnen laten verlopen en waar verbeteringen of veranderingen nodig zijn. Ik zorg dan voor de praktische uitvoering daarvan.
Het aller belangrijkste vind ik, dat u als patiënt, gegarandeerd goede tandzorg krijgt en op een persoonlijke manier benaderd wordt. Daar sta ik voor!